the brightside of facings tanden slijpen is verleden tijd restyleyoursmile goodlifehacks

Tegenwoordig kom je er bijna niet meer omheen. Bekende Nederlanders, artiesten, reality tv-“sterren” en iedereen die zich bezighoudt met Instagram en Tiktok spatten van het scherm af door hun spierwitte gebit. Zo’n Hollywood smile komt er natuurlijk niet vanzelf, want de meeste mensen die meedoen aan deze trend laten hun jonge gezonde tanden halveren of zelfs slijpen tot kleine stompjes, terwijl ze vroeger jarenlang met een beugel gelopen hebben om mooie tanden te krijgen. Om aan dit schoonheidsideaal te voldoen stappen mensen naar de eerste de beste (goedkope) praktijk in Nederland of boeken ze zelfs een ticket naar een praktijk in Turkije. Maar bestaat er ook een andere manier om tóch dat mooie witte stralende gebit te krijgen, zonder dat er aan gezonde tanden wordt gezeten met alle gevolgen van dien? “Want hey…wie wil dat nou niet, zo’n prachtige mond met tanden?”

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Een mooi uiterlijk willen we allemaal en hiervoor willen we best ver gaan. De een spendeert uren in de sportschool en de ander helpt de natuur een handje door af en toe een bezoekje te brengen aan een privé-kliniek. En wees eerlijk; als je er goed en verzorgd uitziet wanneer je in de spiegel kijkt, voel je je ook een stuk zelfverzekerder. Hetzelfde geldt voor je gebit. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd" en dat is ook echt zo, want lachen is een natuurlijke pijnstiller, houdt je hart gezond, maakt je gelukkiger én zelfverzekerder. Dus je tanden een opfrisbeurt geven is hierbij een hele goede optie, maar het is natuurlijk wél cruciaal om je aanpak gezond te houden. En de nieuwste schoonheidstrend op social media, "je tanden slijpen", kun je nu niet bepaald ‘gezond’ noemen. 

facings laten zetten beste witte tanden hollywood smile restyleyoursmile

Visitekaartje

Als je iemand op straat ontmoet, een date hebt of in gesprek bent met iemand, waar kijk je dan als eerst naar? De ogen, de kledingstijl, de haren of totaal iets anders? Om hierachter te komen is dit getest bij 200 mensen waarbij ze deze groep hebben gefilmd en met speciale software kon een computer precies zien in welke richtingen de ogen gingen. En wat blijkt nou... na de ogen werd er als eerst gekeken naar de tanden! Naast dat een gezond en stralend gebit jou zelfverzekerder kan laten voelen, zijn jouw tanden ook jouw visitekaartje. 

Stompjes

We blijven even bij het onderwerp tanden.. Je glazuur vormt een hele belangrijke beschermlaag voor jouw gebit en zodra dit verdwijnt komt dit nooit meer terug! Snoep en zure drankjes werken hierop in, maar ook slijpen levert - niet zo verrassend - permanente schade op. Je tanden verzwakken, worden gevoelig en soms zelfs pijnlijk. Als je je tanden laat vijlen voor porseleinen facings, verlies je heel veel glazuur en in de meeste gevallen worden de tanden afgeslepen tot stompjes. Er moet namelijk een spierwitte kroon overheen geplaatst worden. In die kleine stompjes zitten de belangrijke zenuwen van de tanden. Wanneer deze bloot komen te liggen, doordat er nét teveel wordt geslepen aan de tanden, krijg je ontstekingen en kunnen je tanden zelfs afsterven. Je kiest er dus voor om je gezonde tanden in te ruilen voor spierwitte facings, nadat je eigen tanden zijn geslepen tot stompjes en deze (peper dure) facings kun je vervolgens inruilen voor een kunstgebit. Goede deal toch? Of misschien toch niet?

Dé oplossing!

Als het afslijpen van je gezonde tanden dan geen optie is... hoe kun je dan alsnog dat witte stralende gebit krijgen waar je altijd van droomde? Misschien dat je het nog niet hebt ontdekt, maar tegenwoordig kun je speciale facings laten plaatsen over je eigen tanden heen, zónder dat je eigen tanden worden beschadigd. Met composiet wordt er met alle precisie een facing gemaakt over je eigen tand heen, dat niet te onderscheiden is van een porseleinen facing. Het voordeel hiervan is dat je tanden niet beschadigd worden en het plaatsen van de composiet facings gebeurt in een paar uurtjes in plaats van verschillende afspraken waarbij je urenlang in de stoel ligt. Je hoeft dus én je eigen gezonde tanden niet in te leveren én je hebt de facings binnen een dag én het is pijnloos én je hoeft over een jaar of tien niet over te stappen op een kunstgebit. En last but not least... het is een heel stuk goedkoper én het kan gewoon in Nederland. 

facings laten zetten beste restyleyoursmile zonder slijpen

Tandentovenaar

Maar waar kan je nou het best terecht voor deze geweldige oplossing? Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende professionele praktijken in Nederland. Uit dit uitgebreide onderzoek, waarbij er gekeken is naar de professionaliteit, ervaring, voor- en na foto's, technieken, zorgvuldigheid en prijzen stak er één praktijk met kop en schouders boven uit. In Baarn en in Prinsenbeek zit de prachtige praktijk Restyle Your Smile. De naam zegt het eigenlijk al: ze maken van jouw lach een prachtige Hollywood smile, zonder aan jouw eigen tanden te slijpen!

restyleyoursmile prinsenbeek facings laen zetten zonder slijpen vijlen beste