kachel verwarming energierekening energie prijzen gas

Hoe kan ik mijn energierekening nog betalen?

Het is niet meer leuk tegenwoordig. Mensen moeten ineens de helft of zelfs twee keer zoveel meer betalen voor hun energierekening terwijl ze evenveel gas en elektra verbruiken. Vorig jaar zette je nog de verwarming op zijn top of ging je heerlijk uitgebreid douchen of in bad... maar komende winter zal dat helaas voor velen anders zijn. Het feit is namelijk dat vrijwel iedereen meer gaat betalen voor warmte uit de centrale verwarming, warm water uit de kraan, koken op gas, en voor alles met een stekker.

Maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat het dit najaar toch nog een beetje aangenaam wordt? 

1. Zet je verwarming laag, of helemaal uit. Overweeg een andere manier van verwarmen, bijvoorbeeld met een elektrisch kacheltje

elektrische kachel thuis

2. Bespaar op warm water. Douche korter en gebruik een timer, of douche wat minder vaak. Een (koud) handwasje bij de wastafel voldoet in de meeste gevallen ook, en dan kun je misschien wel toe aan twee keer douchen in de week in plaats van elke dag.

3. Of douche gewoon altijd koud. Niet alleen een stuk goedkoper, maar het schijnt ook nog eens gezond te zijn. Het helpt tegen pijn, je humeur en het versterkt je immuunsysteem. Heb jij wel eens de Wim Hof methode gedaan?

Wim hof methode ademhalingstechniek training

4. Staan de wasmachine en de droger bij jou vaak aan? Helaas regent het weer vaker en wordt het koud, waardoor jij de was niet meer lekker buiten kan laten drogen. Gebruik drogerballen die de was in de droger 4 keer sneller laten drogen. Plus je hoeft geen dure wasverzachter meer te kopen en te strijken. Scheelt een hoop energie en dus kosten. 

drogerballen energieprijzen energierekening besparen gasprijzen

Laat een opmerking achter

Opgelet; opmerkingen worden eerst gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd op onze website

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Populaire producten